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OSM/EE DECISION SHEET 

Category Standard: Clause Document no. 

ITAV EN IEC 62368-1:2020 + A11:2020 4.Z1 23/1 

Subject Key words Meeting 

Protective device within Pluggable 
Equipment Type A 

Protective device within Pluggable 
Equipment Type A 

Copenhagen 

12-13 April 2023 

Question 

Request from CLC TC108X to make the interpretation TC108X/SEC0510/INF available for the 
public community by an OSM Decision. 

Ref CLC TC108X 30 Nov & 01 Dec 2022, agenda item 6.1 with the Decision 8: 

 

 
Q: Where a protective device is required in the equipment, what are its specific requirements 
relative to the operation of the building installation protective device? 

Decision 

Clarification on 4.Z1 based on TC108X/SEC0510/INF: 

Where a protective device is required within the equipment, the protective device within the 
equipment shall operate before or at the same time the expected building installation protection 
will operate. 

For earth faults in single-phase equipment, it is not necessary to provide 2 protective devices. It is 
expected that the building installation will protect against earth faults. This applies also in 
countries where an IT power distribution system is used. 

Explanatory notes 

See document: 

CLC/TC108X/SEC0510/INF 2022-04-26 
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